ULV – Upplands Låtverkstad

Uplands Låtverkstad, ULV, är ett folkmusikband för ungdomar mellan 12 och 19 år. I ULV lär man sig låtar på gehör, jammar, övar sceniskt framträdande och spelar på konserter och på spelmansstämmor. och framför allt har de väldigt roligt tillsammans!

 

Uplands Låtverkstad startade 2009 och leds av Tomas “Limpan” Lindberg, gitarrist och känd från bland annat folkmusikgruppen Draupner, och Petrus Dillner, riksspelman på nyckelharpa, tidigare medlem i ULV och spelar bland annat i gruppen Trio Törn.

 

Varje termin hålls 3-4 repdagar och ett helgläger för att jamma, lära sig låtar och arrangera dem tillsammans. Repdagar och helgläger sker i Uppsala eller på Eric Sahlström Institutet i Tobo. ULV har haft konserter tillsammans med Väsen, Hoven Droven och Folk All in Band, ULV spelar årligen på Oktoberstämman i Uppsala, har egna konserter och spelar på spelmansstämmor. Våren 2018 nominerades ULV till Folk-och Världsmusikgalan i kategorin “Årets Barn och Unga”.

 

Vill du vara med i ULV, känner du någon som skulle tycka det är roligt eller vill du veta mer? Hör av dig till Eric Sahlström Institutet (ESI) på info@esitobo.org eller via telefon 0295-342 90.

 

Bakom projektet står Uplands spelmansförbund, Musik i Uppland och Eric Sahlström Institutet.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *